TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! +36203561761

La Molisana Fusilli 500G

La Molisana Fusilli 500G
La Molisana Fusilli 500G

A déli eredetű fusilliknak hosszú története van. Eredetileg kézi technikával dolgoztak, amelyet anyától lányáig adtak át és amely abból állt, hogy a tésztát egy kötőtű köré csavarták, így egyfajta "orsó" alakú tésztát kaptak; innen a fusilli, propeller, spirál vagy rotini neve.

Különböző tésztaételekhez ideális választás a La Molisana durum száraztészta. Például paradicsomos alapú ételekhez, vagy tejszínes, pestos ételekhez is ideális.

 

Termelői információk

A La Molisana több, mint száz éves tésztamanufaktúra egy olyan örökség, amely apáról fiúra száll, immár a negyedik generációnál tartva. Olaszország ötödik legnagyobb tésztakészítő üzeme, a világ több, mint 80 országába exportálva a prémium minőségű tésztát.

A manufaktúra 730 méterrel a tengerszint felett fekszik Molise szívében, Dél-Olaszországban. Ez a természetes paradicsom igényes tésztakészítési körülményeket kínál. Olaszország legkiválóbb gabonatermő területein, négyféle válogatott durumbúzából termelik meg az alapanyagot. A városka fölött eredő hegyi forrás vizével gyúrják össze, majd alacsony hőmérsékleten, hagyományos lassú szárítási folyamat következik, aminek végterméke az a finom tészta, ami az asztalunkra kerül. A termékek hagyományos bronz nyomóformán készülnek, melytől a tészta felülete porózus lesz, így a mártás nem folyik le róla (szemben az általában használt teflonos eljárással).

A La Molisana tészta többszörösen díjnyertes termék, az utóbbi 6 évben kapott már elismerést a csomagolásért, a megjelenésért, termékinnovációért, és a termékminőségért is.

 

799 Ft
Nincs raktáron
Adatok
Tömeg
500 g/db